Nieuw plankenpad op de rode wandellus zorgt voor extra natuurbeleving!

23 Aug De rode wandellus vanuit Lieteberg is een prachtig plankenpad van maar liefst 100 meter rijker! Op vrijdag 23 augustus werd het nieuwe pad, gelegen tussen de Daalstraat en de Muggenbergstraat, officieel ingehuldigd. Het pad vervangt 1,2 km aan verharding en zorgt zo voor extra natuurbeleving.
De rode wandellus vanuit Lieteberg is een prachtig plankenpad van maar liefst 100 meter rijker! Op vrijdag 23 augustus werd het nieuwe pad, gelegen tussen de Daalstraat en de Muggenbergstraat, officieel ingehuldigd. Het pad vervangt 1,2 km aan verharding en zorgt zo voor extra natuurbeleving.
 
Dankzij deze kwalitatieve boost komt zowel de Nationaal Park Trail Hoge Kempen (110 km) als de rode wandeling (10 km) van Lieteberg in aanmerking voor het behalen van een Europees kwaliteitslabel ‘Leading Quality Trail – Day Walks’, een Europees keurmerk voor dagwandelingen. In de week van 26 augustus komt een internationale jury de wandeling keuren. Het Plankenpad is een onderdeel van het Project ‘National Park Top Trails’ van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, met financiële steun van Toerisme Vlaanderen vanuit de Relance oproep ‘Natuur’. Het perceel werd ter beschikking gesteld door Limburgs Landschap en de aanleg van het plankenpad gebeurde door het landschapsteam met financiële ondersteuning van de provincie Limburg.
 
Wist je dat er vanuit Lieteberg 4 prachtige wandellussen (de groene van 5 km, de blauwe van 8,7 km, de rode van 10 km en de oranje van 13,5 km lang) doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen vertrekken? Bij Bezoekerscentrum Lieteberg vind je alles om goed voorbereid op stap te gaan: wandelkaarten, wandeltips, toiletten, een gezellig terras met lekkere drankjes om even uit te blazen, ...
 
Tot binnenkort?